Fjallraven i Lundhags oprema za boravak u divljini: trošak ili investicija ?

U polarnoj divljini

Da li spadate u one malobrojne koji kupuju sa namerom da ih alat i oprema dugo služe, možda i decenijama?
Već nekoliko godina je u našoj ponudi vrhunski alat za boravak u prirodi (noževi, sekire, oštrači, Fire Steel…) najpoznatijih svetskih proizvodjača koji garantuju vrhunski kvalitet, pouzdanost i trajnost. Budući da je ponuda takvih proizvoda pronašla svoje kupce, sada želimo da to proširimo i na proizvodjače opreme za boravak u prirodi. Ovakva oprema je ozbiljna investicija, ali investicija koja se u svakom pogledu isplati. 
Ukoliko ste zainteresovani za detaljnije informacije javite se na naše telefone:

011/397-62-52 i 063/264-191

FJALLRAVEN
Fjallraven proizvodi perjane jakne, parke, šatore, vreće za spavanje i naravno rančeve. Oprema se testira u polarnim uslovima, pa nije čudo što se većina učesnika polarnih ekspedicija opredeljuje baš za Fjallraven.
Započinjući priču o Fjallraven proizvodima, posebno želimo da istaknemo ranac Kajka, koji je proglašen za najbolji ranac u 2009. godini. Pogledajte ovde kako se pakuje ovaj prvoklasni ranac. 
Ranac Kajka

Reč je o izuzetno izdržljivom, trajnom i robusnom modelu, koji uvodi inovativni sistem raspoređivanja mase na leđa i bokove, uz širok, mek, prijanjajući pojas koji ravnomerno raspoređuje veliku težinu na bokove, a ne smeta pri hodu.
Ranac Kajka je izrađen od robusnog materijala VINIFLON F impregniranog poliamida i 600 D poliestera.
Uskoro će se pojaviti i na našem tržištu.
LUNDHAGS
Lundhags je firma nastala 1932. godine od male obućarske manufakture. Proizvodi garderobu, čarape od merino vune, rančeve, cipele.
Ovi ljudi žive i rade u polarnim oblastima i u tako surovim uslovima testiraju svoje cipele i čizme. Prave različite tipove obuće, za žene i muškarce, za nordijsko skijanje, za planinarenje, lov, zatim kombinovane lakše modele za grad i planinarenje, kao i  za lov u kontinentalnim uslovima.
Lundhags cipela vrhunskog kvaliteta
Vodi se briga o svakom mašinskom šavu, koncu, impregnaciji, debljini kože, lepku, izolaciji, pertlama, žabicama koje drže pertle, a posebno o štavljenju kože.
Koristi se goveđi nubuk, koža debljine od 2,2 mm i 2 mm, štavljena hrastovom korom, a zatim mašćena. Guma iznad gazećeg sloja je posebno žilava (oko 34 ShA), ne tretira se jedinjenjima hroma. 
Vibram djon
Koristi se isključivo Vibram gumeni đon. Kapna i predeo pete su posebno ojačani, a gazeći sloj je još dodatno ojačan. Izolacija ispod stopala je do 6 mm debljine. Majstori kažu da cipela mora da bude jednostavna i da se lako suši.
I još kažu:
“Ako vodite računa o cipelama koje ste kupili kod nas, trajaće decenijama”.
Uskoro ćemo imati u ponudi Lundhags cipele, sa čarapama i posebnim ulošcima.
Pravilno održavanje cipela je veoma važno


← povratak na prethodnu stranuPogledajte noževe iz naše ponude: