Mali div – preklopni nož Fallkniven U2

Fallkniven znači preklopni nož. Na severu Evrope se ovaj tip noža proizvodi više od sto godina. Sada je ova duga tradicija udružena sa materijalima najnovije generacije.

U2 je prvi preklopni nož na svetu proizveden od premijum Takefu laminiranog SGPS-3G čelika. To je mali nož sa kočnicom, koji se drži sa tri prsta. Njegovo sečivo je dugo 64 mm i za rukohvat od kompozita pričvršćeno snažnom osovinicom. Ako se sečivo u ležištu i razlabavi, tu je Torh kojim se lako doteže. “Klik” koji se čuje je signal da je sečivo “leglo” na svoje mesto.

Sa obe strane sečiva simetrično su ukopani kanali za nokat, tako da ga lako koriste i levoruki i desnoruki. Debljina sečiva je 2,5 mm, što je sasvim dovoljno za sve poslove koji se rade sa ovim malim džepnim nožem.

Na kraju rukohvata je izbušena rupa za konopac, što sprečava gubljenje noža na terenu. Fallkniven izrađuje futrolu za ovaj nož od robusne kordure, koja se zatvara čičak trakom i može se nositi o pojasu ili horizontalno. To što se futrola prodaje posebno je ujedno i naša jedina zamerka.

Pročitajte sve karakteristike U2 noža. Informacije o nožu i ceni 063/264-191

U2 preklopni nož od 3G čelika

U2 preklopni nož od 3G čelika

 

 


← povratak na prethodnu stranuPogledajte noževe iz naše ponude: