Novi uvoz Hultafors sekira

VL

 

Hultafors (Hults Bruk Smide) je najstarija aktivna kovačnica u svetu. Funkcioniše od 1697. godine. Danas osim odličnih sekira rade i mnoge druge alate: noževe, ćuskije, dleta i dr. 

Hultafors, Gransfors i Wetterlings su švedski triling najpoznatijih svetskih proizvodjača vrhunskih ručno kovanih sekira. Sličnost odredjenih modela njihovih sekira je vrlo očigledna, što svakako diktira skandinavska tradicija. Hultafors sekire imaju niže cene od Gransforsa i Wetterlingsa, čemu verovatno doprinosi blizina čeličane, pa se taj cenovni bonus preliva i na distributere koji mogu da ponude Hultafors sekire istog kvaliteta po povoljnijoj ceni u odnosu na skuplji Wetterlings i još skuplji Gransfors.

Mala lovačka Hultafors sekira u ukrasnoj kartonskoj ambalaži

Hultafors sekire imaju jasno izražen stomak na sečivu sekire. Ova osobina posebno dolazi do izražaja kod preciznih radova, npr. seckanja sitnih komada ili preciznog rada u mesu oko kostiju i zglobova.

Profil sečiva je konveks, a oštrica diferencijalno kaljena. Za razliku od toga, kod nas je najčešći V profil sekire. Takva sekira jeste teža ali i trapavija kod cepanja drva, pa nema drugih prednosti osim što što se brže kuje, pa je u njenu izradu utrošeno manje rada.

Hultafors sekire imaju veoma lepu ručku od elastičnog hikori oraha, mašćenog toplim lanenim uljem, kao i navlaku za sečivo takođe izuzetnog kvaliteta.

Uvozimo tri najpopularnija Hultafors modela. Detaljnije o sekirama pročitajte na ovom linku, a informacije o ceni i specifičnostima sekira možete dobiti telefonom 063/264-191.

Mini Axe – mala lovačka sekira 

500gr/oko 235mm

Pakovana je u ukrasnu kartonsku kutiju.

Trekking Axe – bushcraft/šumska sekira

500gr/oko 375mm

Pakovana je u ukrasnu kartonsku kutiju.

Hunting Axe – Velika lovačka sekira

850gr/oko 500mm

Isporučuje se bez kutije.

Tri najpopularnija modela Hultafors sekira

 

 

 

 


← povratak na prethodnu stranuPogledajte noževe iz naše ponude: