Vrhunski ranac Fjallraven KAJKA


Ranac Kajka 100
   
     Kajku ćemo najbolje predstaviti ako kažemo da je to jednostavan, izdržljiv, multifunkcionalan ranac čuvenog švedskog proizvodjača Fjallraven, izrađen izuzetno promišljeno i precizno u klasično švedskom minimalističkom stilu – ništa nije previše, a sve  potrebno je tu, pa i više od toga…
Inovativni Perfect Fit sistem

     “Perfect Fit” sistem je inovativan koncept nošenja ranca na leđima. Kajka je za ovo  rešenje osvojila prvu nagradu 2009. godine i proglašena je za proizvod godine od strane poznatog švedskog outdoor magazina Utemagasinet, koji temeljito testira opremu za polarne i ostale ekstremne uslove. 
     Kajka-100 je logičan izbor kada tražite robustan, izdržljiv transportni i treking ranac za velika putovanja u svaku divljinu. Po funkcionalnosti i mogućnostima ravnomernog i izbalansiranog pakovanja tereta Kajka je superiorna  u odnosu na konkurentske proizvode.
Nije tačno da je svaki teret na leđima isti – iako je velika težina izražena u kilogramima ista, sistem njenog raspoređivanja na ramena i kukove se drastično razlikuje od proizvođača do proizvođača.
     Nošenje i raspoređivanje velike težine na ramenima je pogubno, posebno kada su usponi veliki i kombinovani sa vetrom i lošim vremenskim uslovima. Upravo tu  dolazi do izražaja “Perfect Fit” sistem koji u velikoj meri oslobađa težine ramena, a prenosi ravnomerno teret na kukove i jače mišiće nogu. Izbor vrhunskih materijala najnovije generacije omogućava ventilaciju leđa i odvođenje znoja, što je bitno ne samo po velikim vrućinama, već isto tako i zimi jer sprečava pothlađivanje pod jaknom, čak i kada je “Gore-Tex” u pitanju. “Perfect Fit” takođe omogućava i podešavanje nošenja ranca po visini, u skladu sa visinom i konstitucijom tela.
     Centralna komora za nošenje je vrlo prilagodljiva gabaritima tereta i po želji može da se podeli na dva dela. Pristup opremi je lak na bilo koji od tri moguća načina: odozgo kroz dijafragmu, sa boka ili sa prednje strane kroz veliki otvor.
Bočni džepovi
     Kajka ima dva bočna džepa koji se mogu kompresovati tako da ne smetaju i ne kače za granje, stene, sajle, užad… Na kompresivne trake je po potrebi moguće zakačiti još džepova.
Svi džepovi se zatvaraju rajsferšlusima – na poklopcu ranca, na bočnim stranama, ali i na po visini podesivom pojasu sa obe strane. Ovo je važno jer su džepovi osim za priručne grickalice i maramice namenjeni i za vrednije stvari kao što su fotoaparat, manji objektivi, multi-alat, novac, mobilni telefon, toki-voki, naočare…
     Poklopac ranca je velika prostrana kapa, koja se može lako skinuti i koristiti kao pojasna torba ili mali ranac za dnevne šetnje.
     Bočni džepovi, iznad pojasa su izrađeni od mrežastog materjala i omogućavaju lak pristup u hodu vodi, fotoaparatu, sendvičima, pelerini, kartama…, a sve to bez skidanja ranca sa leđa.
Prostor za sušenje
     Kajka na sebi ima još jedno inovativno rešenje, a to je odeljak koji se lako ventilira i namenjen je za transport mokrih i vlažnih stvari – posle kupanja, pranja ili presvlačenja znojave garderobe. Ovaj rajsferšlusima osiguran prostor je sa prednje strane gde je i ventilacija najpogodnija.
     Kajka je opremljena sa puno korisnih džepova za sitnice, kompresivnim trakama za smanjenje spoljnih gabarita ranca ili vezivanje opreme poput skija, dereza, cepina, bajlli, krplji, sekira, lavinskih sondi, mačeta, podmetača, cerada… Trake su široke, snažne i svaki šav je rigorozno kontrolisan. Jake plastične kopče imaju veliku nosivost i omogućavaju lako dotezanje ili otpuštanje.
     Materijal od koga su Kajka rančevi izrađeni je poznati Rip-stop impregnirani  Vinylon-F  600D poliester, snažan materijal ekstremno otporan na abraziju i cepanje, kao i na UV zračenje. Krajevi i spojevi na ionako izuzetno kvalitetnom i jakom materjalu su najpre zatopljeni, a potom dodatno preklapani, pa tek onda šiveni, što još više ojačava ranac i produžava njegov vek. Rajferšlusi su masivni, samopodešavajući, elipsasti YKK rađeni od elastičnog polietilena.
     
     Uz ranac se dobija i posebna vodoodbojna navlaka za pokrivanje celog ranca izrađena od 210T-PU impregniranog i ojačanog najlona-poliamida.
Vodoodbojna zaštitna navlaka
     Kajka se radi u dve boje zelenoj i crnoj, u ženskoj i muškoj varijanti, u zapreminama od: 55, 65, 75, 85, i 100 litara. Izradjuje se i Kajka JR  za decu od 8-12 godina, u plavoj i bordo boji, zapremine 20 litara.
     Da zaključimo, Kajka je inovativno osmišljen i izuzetno pažljivo izrađen ranac, namenjen da vas dugo i verno služi. Tako koncipiran proizvod i njegova cena govore da je Kajka odlična investicija, a ne uobičajeni trošak za proizvod koji treba menjati svakih par godina.

← povratak na prethodnu stranuPogledajte noževe iz naše ponude: