Volite li kožne futrole?

Kožne futrole

   
    Kvalitetan nož sa majstorski odradjenom kožnom futrolom postaje pravo remek delo. I prosečan nož sa odličnom futrolom i te kako dobija na vrednosti.

    Koža je topao materijal od koga se prave prelepe futrole. Dobro štavljena koža, tretirana biljnim jedinjenjima je veoma upotrebljiva za izradu futrola. Može da se oblikuje po želji, da se boji, alatima ukrašava…. Na majstoru je samo da pusti na volju mašti i veštim rukama.

Unikatna futrola i nož
Fallkniven A1 custom sa ručno radjenom futrolom
Fallkniven KK sa futrolom ručne izrade

    
    Tesno skrojene futrole odlično obuhvate nož i sprečavaju ispadanje i gubljenje noža, ali se nepažnjom mogu iseći pri stavljanju i vadjenju noža. Dešava se da od vlage preterano smekšaju i pobuđave, pošto i pored impregnacije upijaju vlagu, pa mogu prouzrokovati pojavu korozije kod noževa od prostijih čelika. Zato, ako se odlučite za kožnu futrolu, sa posebnom pažnjom održavajte i nož i futrolu.

    Renomirani proizvodjači noževa uz svoje ekskluzivnije noževe isporučuju vrlo kvalitetne futrole sa visokim udelom ručnog rada u njihovoj izradi.

Vrhunska kožna futrola za Fallkniven NL3
Futrola za Bark River Bravo 2

   
    Iako plastične futrole teško mogu biti lepše od kožnih, u određenim uslovima su upotrebljivije. Zato dilema “kožna ili plastična futrola” zapravo i ne postoji, jer se futrola bira zavisno od konkretne situacije. Renomirani proizvodjači noževa za većinu vrednih sečiva nude sve tipove futrola, raznih boja i oblika, stavljajući kupca na slatke muke da li da se opredeli za praktičnost ili lepotu. Istinski ljubitelji noževa obično nisu u dilemi – uzimaju i kožnu i plastičnu futrolu.

    Ako planirate da nabavite vrhunsku futrolu za svoj nož, javite se na 063/264-191


← povratak na prethodnu stranuPogledajte noževe iz naše ponude: