Novo u ponudi:

Unikatni noževi 
ukrašeni skrimšo / scrimshaw tehnikom
Scrimshaw je stara umetnička tehnika posebnog načina graviranja na pojedinim materjalima. Kada su noževi u pitanju, radi se na rukohvatima izradjenim od roga, zuba, kosti, slonovače. Rog i kost su nama pristupačni materjali. Slonovača je opravdano zabranjena, kako bi se predupredilo ubijanje slonova i šverc.
Ova tehnika predstavlja veoma gusto “bockanje” finom, oštrom iglom po materjalu koji upija posebnu veoma izdržljivu boju. Rog se u ovom slučaju gusto “tetovira”, sa velikim brojem uboda na mm2. Kad se boja upije višak se odstranjuje, a crtež se fiksira.
Pripremamo malu seriju ručno radjenih noževa sa rukohvatima od roga, ukrašenih motivima iz lova izradjenim u ovoj tehnici, sa nikl-silver bolsterima i izvanrednim sečivom od čelik 440 C i RWL-34.
U ponudi će biti i ultra mala unikatna serija damaskih noževa sa ručkama od roga, graviranih u “skrimšo” tehnici. Damaski noževi su od damaskog nerđajućeg čelika RWL-34.
Svaki nož ima jasno vidljivu oznaku čelika.
Ovo su prave poslastice, jer su noževi ručni rad, jedinstveni kako po gravuri na ručkama, tako i po damaskoj šari na sečivu. Svi se razlikuju u nekom detalju, dva ista primerka ne postoje.
Sečiva su full-tang ili skriveni tang celom dužinom rukohvata. Čelici su kriogeno tretirani.
Futrole su ručno rađene od debele kože sa motivima iz lova ili na zahtev.
Za sve informacije o skrimšo noževima i “ulazak na listu”, telefon je kao i do sada 063/264- 191.

Napomena: sve priložene slike su ilustracije preuzete sa interneta.

← povratak na prethodnu stranuPogledajte noževe iz naše ponude: