F2 – široko upotrebljiva alatka

Fallkniven F2

F2 ima veoma široko područje upotrebe. To je kratko i relativno uzano sečivo koje je odlično za čišćenje, sečenje i filetiranje ribe. Sečivo ovakve dužine je izuzetno upotrebljiva alatka u kuhinji za sve što je potrebno seći brzo i precizno. Ovako koncipiran nož je takodje dobar za otvaranje, panglovanje i čišćenje svakog plena. Rukohvat je baziran na dobro poznatoj ručki noža F1. Dubok izražen čekering sprečava klizanje, što je izuzetno važno jer većina koristi nož bez rukavica.
Za razliku od mnogih drugih proizvodjača noževa, Fallkniven za profesionalni nož koristi proveren koncept laminiranog VG10 čelika. Jeftiniji noževi gube na svojoj vrednosti i upotrebljivosti brzo, jer se neuporedivo brže troše zbog potrebe za učestalim oštrenjem, obično i po više puta dnevno. Na taj način se mašinskim dooštravanjem brzo istanje.
Smanjivanje broja oštrenja omogućava značajne uštede, pa se nož brzo isplati, što je ekonomičnije nego često kupovanje novog noža. Pri oštrenju F2 najbolji rezultati se postižu sa nekim od Fallknivenovih oštrača, kao što su DC4 i DF24.
Futrola za F2

Nož se isporučuje u kompletu sa dobrom zitel futrolom.
Dimenzije noža:
Dužina sečiva: 110 mm
Debljina sečiva: 2,5 mm
Čelik laminirani VG10, HRC 59
Profil sečiva: konveks
Ručka: termoran
Futrola: zitel

← povratak na prethodnu stranuPogledajte noževe iz naše ponude: