Oštrači

CC4 oštrač

CC4 oštrač

CC 4 Fallkniven
Super-fini kombinovani oštrač sa dve keramičke strane.

Namenjen je za najfinije oštrenje noževa, sekira, mačeta i različitih alata. Laganim postupkom se dobija nezamislivo oštro sečivo.

Bela strana finoće 0,1 mikron služi za izvlačenje ekstra finih ispoliranih oštrica, a sivkasta grublja strana (veštački safir) finoće 1 mikron, koristi se za popravke tj. ravnanje nastalih oštećenja na sečivu.

Dimenzije oštrača su 100 x 32 mm. Uz oštrač se dobija kvalitetna kožna futrola. Isporučuje se u providnoj zaštitnoj transportnoj ambalaži.


DF24 oštrač

DF24 oštrač

DF 24 Fallkniven
Lagan dijamantski oštrač sa plastičnom ručkom.

Namenjen je prevashodno za upotrebu na terenu, a može se koristiti i za kućne potrebe. Osim za oštrenje noževa, podesan je i za oštrenje sečiva sekire. DF 24 je jednostrani oštrač sa plastičnom ručkom. Površina za oštrenje je veštački dijamant cirkon (25 mikrona).

Ukupne dimenzije oštrača su 150 x 20 mm.
Dimenzije površine za oštrenje su 60 x 20 mm.
Isporučuje se u providnoj transportnoj ambalaži.


DC4 oštrač

DC4 oštrač

DC 4 Fallkniven
Manji kompaktan kombinovani oštrač.

Namenjen je za terensku upotrebu i lako nošenje u džepu. Praktičan je i za kućnu upotrebu. Svetla “zlatna” strana je veštački dijamant cirkon (25 mikrona). Tamnija strana je fina keramika za izvlačenja oštrice – finiš.

Dimenzije oštrača su 100 x 32 mm. Uz oštrač se dobija kvalitetna crna kožna futrola. Futrola se može koristiti i za nož U2 ili U4. Oštrač se isporučuje u providnoj zaštitnoj transportnoj ambalaži.


DC 521 oštrač

DC 521 oštrač

DC 521 Fallkniven
Veliki kombinovani stoni oštrač za izuzetno udoban rad.

Svetlija “zlatna” strana je veštački dijamant cirkon (25 mikrona). Tamnija strana je fina keramika za izvlačenja oštrice – finiš. Obe strane oštrača su izuzetno precizno obradjene. Veća masa oštrača omogućava da se pri oštrenju nož drži sa obe ruke.

Dimenzije oštrača su 210 x 55 mm. Oštrač se isporučuje u u providnoj zaštitnoj transportnoj ambalaži.velikoj poklon kutiji.


D3t oštrač

D3t oštrač

D3t Fallkniven
Oštrač koji se lepi na futrolu noža.

Ovo je dijamantski oštrač čija je granulacija 25 mikrona. Na pozadini oštrača nalepljena je dvostruko lepljiva traka. Oštrač se lepi na futrolu noža ili neku drugu površinu po želji – drvenu, plastičnu ili metalnu pločicu. Lepak punu čvrstinu postiže za 24 sata.

Oštrač je tako dimenzionisan da odgovara zitel futrolama Fallknivenovih noževa A1, S1, F1 i H1.

Dimenzije oštrača su 75 x 25 mm.
Isporučuje se u providnoj zaštitnoj transportnoj ambalaži.