Nož šefa kuhinje

Fallkniven K1 Blue Whale je veoma lagan klasičan kuhinjski nož, koji bez problema seče u oba smera. Izrađen je od dobro poznatog japanskog laminiranog nerđajućeg VG10 čelika, tvrdoće tačno 59 HRC.
 
Fallkniven K1 – Blue Whale
Korišćenje VG10 čelika ima svoje opravdanje u drastično nižim troškovima oštrenja, što naročito dolazi do izražaja pri profesionalnoj upotrebi. Ovako napredan čelik omogućava i izradu tanjih oštrica koje zadovoljavaju visoke profesionalne zahteve šefa kuhinje, pa otud i često korišćen naziv Chef’s Knife.
Fallkniven sa zadovoljstvom ističe kvalitet upotrebljenog čelika za oštrice pred konkurencijom, koja oznake čelika krije “kao zmija noge”.
Rukohvat noža je udoban i mek, izrađen od Termorana, materijala koji je pogodan jer zadovoljava apsolutno sve higijenske zahteve, nema oštrih linija koje prave plikove ili izvrću rukohvat.
Sečivo je konveks, saten finiširano. Dužina sečiva je 200 mm, a debljina 2,5 mm. Lako seče meso, povrće, voće, pa čak izlazi na kraj i sa mekšim sirevima tipa Gaude i Ementalera. Rezovi su dugi i precizni, kao da je sečivo sraslo sa šakom, a posle sečenja od preko pola sata na rukama nema žuljeva. Ovo nije nož za ljuštenje, ni po svojoj dužini ni širini.
Nož se ne pere u mašini za sudove, a sečivo se čuva u navlakama ili drvenim nosačima za sečiva. Nije potrebno mazati sečivo ili dršku uljem, niti bilo kakvim zaštitnim sredstvim protiv korozije.
Fallknivenov K1 kuhinjski nož je moderna varijanta klasičnog sečiva za profesionalnu ali i kućnu upotrebu. Njegova oštrina, držanje oštrice, ergonomičnost čine ga kuhinjskim nožem izuzetnih performansi. I na kuhinjskom terenu, Fallkniven demonstrira spoj tradicije, vrhunskih materijala i savremene tenologije.

← povratak na prethodnu stranuPogledajte noževe iz naše ponude: