Премијум сечива


Нож PHK је из Fallknivenove серије под ознаком “премијум”. Направљен је од најсупериорнијег материјала за израду сечива челика SGPS-3G премијум stainless steel јапанског произвођача Takefu.

То је дуг, лепо закривљен ловачки радни нож – дерач. Ергономија ножа долази до изражаја при свим ловачким пословима на терену: сечење свежег меса, скидање коже, цепкање дрвета… Дршка израђена од Thermoruna задовољава и најзахтевније хигијенске услове дугог боравка на терену. Зато је овом ножу указана част да буде на првој страни каталога за 2009. годину.

Сви Fallknivenovi радно-теренски ножеви имају full-length сечиво, које по завршетку рукохвата вири још 3-4 мм. По њему се може ударати дебљом граном без опасности да сечиво буде оштећено, чему доприноси и то што је испод рукохвата само на једном месту бушено.Такво је и PHK сечиво, чија је укупна дужина 239 мм, а дебљина 5 мм. На сечиву се јасно виде слојеви ламинираног челика, а са горње стране уз сам полирани рукобран је угравиран серијски број, јер се нож производи у ограниченој серији.

Дуг боравак на терену подразумева пуно разноврсног рада са ножем. На овом сечиву то не оставља готово никакав траг. Они који овај нож нису користили, понекад своју критику усмеравају на футролу која није у ловачком стилу, јер је израђена од хигијенски далеко прихватљивијег Zytela.

Ми мислимо да квалитет, дизајн и употребљивост овог сечива пред конкуренцију стављају заиста тежак задатак.


← povratak na prethodnu stranuPogledajte noževe iz naše ponude: