Оштар малиша – преклопиви нож


Fallkniven значи преклопиви нож. На северу Европе се овај тип ножа производи више од сто година. Сада је ова дуга традиција удружена са материјалима најновије генерације.

U2 је први преклопиви нож на свету произведен од премијум Takefu ламинираног SGPS-3G челика. То је мали нож са кочницом, који се држи са три прста. Његово сечиво је дуго 64 мм и за рукохват од композита причвршћено снажном осовиницом. Ако се сечиво у лежишту и разлабави, ту је Torh којим се лако дотеже. “Клик” који се чује је сигнал да је сечиво “легло” на своје место.

Са обе стране сечива симетрично су укопани канали за нокат, тако да га лако користе и леворуки и десноруки. Дебљина сечива је 2,5 мм, што је сасвим довољно за све послове који се раде са овим малим џепним ножем.

На крају рукохвата је избушена рупа за конопац, што спречава губљење ножа на терену. Fallkniven израђује футролу за овај нож од робусне кордуре, која се затвара чичак траком и може се носити о појасу или хоризонтално. То што се футрола продаје посебно је уједно и наша једина замерка.


← povratak na prethodnu stranuPogledajte noževe iz naše ponude: