Alfa Pattada

IMG_20161007_125232

Tradicionalni južnjački preklopni nož.

Pattada je tradicionalno južnjačko sečivo, radi se u više dužina i širina sečiva, sa različitim oblikom rukohvata u zavisnosti odakle potiče – Španija, Sardinija, Korzika…

Ovaj preklopni nož odlikuje kvalitetna završna obrada i vrlo povoljna cena.Već na prvi pogled vidljiva je velika razlika u odnosu na poznate kineske kopije. Izrada i čelik su španski.

Pošto je Pattada tradicionalni nož, nije predviđeno da se otvara jednom rukom.  Na sečivo se može jednostavno ugraditi krunica sa šrafom za otvaranje jednim prstom. Krunicu takođe imamo u prodaji. Sečivo je utvrđeno velikim šrafom, koji je sa leve strane u obliku Malteškog krsta, a sve je izrađeno od nerđajućeg čelika. Na zadnjoj strani sečiva su dva masivna distantna prstena, kroz zadnji je moguće provući konopac da bi nož bio vezan za džep. Lajneri su vrlo debeli, tako da i posle dugotrajne upotrebe sečivo ostaje pouzdano i čvrsto u ležištu.

Ručka je od fosilizovanog drveta, lepo ispolirane mango ebonovine, koja se lako održava sa par kapi kuvanog lanenog ulja. Kroz rukohvat «duva promaja», što olakšava čišćenje i održavanje.

Između ručke i lajnera jasno se vidi koliko je sve masivno i solidno urađeno.

ALFA PATTADA OSNOVNI PODACI
UKUPNA DUŽINA  200 mm
DUŽINA SEČIVA 82 mm
DEBLJINA SEČIVA U LEĐIMA 3mm
ČELIK Nerđajući španski ACX 380 (1.4116/12C27)  tvrdoće oko 56-58Hrc
OŠTRICA Spear point (kopljasta) flat sa sekundarnom oštricom
KOČNICA Lock-back, sa lajnerima od nerđajućeg čelika
RUKOHVAT Mango ebonovina (fosilizovano drvo)
PAKOVANJE Metalna poklon kutija

← povratak na prethodnu stranuPogledajte noževe iz naše ponude: