Alfa Cocobolo

IMG_20161007_125529

Preklopni nož sa ručkom od egzotičnog cocobolo drveta.

Retko se može kupiti ovako vredan nož po tako pristupačnoj ceni.

Prvi utisak kada se nož uzme u ruku je toplota drveta i prefinjena obrada svakog dela, kako rukohvata tako i sečiva. Sečivo se otvara većom silom od uobičajeno potrebne na jeftinim kineskim kopijama. Kada se pogleda u ozubljeni deo kočnice ispod palca uočava se kuglica usporivač sečiva, koja sprečava neravnomerno i brzo vraćanje sečiva, a samim tim i povredu prstiju. Kuglica je punktovana, utisnuta u čelik i ne prodire sa druge strane kočnice, tako da ne može doći do ošećenja drvene obloge. Ovo iziskuje izuzetno veliku pažnju pri montaži i uvećava vrednost i kvalitet noža. Osovina je masivna, uležištena je sa dva vidljiva masivna ležaja od samopodmazujuće fosforne bronze. U osovini je osmougaona rascepljena matica koja dodatno ojačava vezu. Osovina se doteže standardnim torxom. Lajneri od nerđajućeg termički tretiranog čelika.

Kroz rukohvat “duva promaja” što olakšava čišćenje unutrašnjosti rukohvata.

Na levoj gornjoj strani sečiva je krunica za otvaranje palcem namenjena za dešnjake. Vrh je sfernog oblika, perfektno obrađen i nema nikakve šanse da ozledi kožu palca, proseče džep i slično. Krunica se može prebaciti na desnu stranu sečiva, tako da odgovara levorukima.

Sečivo je fabrički pefektno naoštreno i savršeno centrirano. Ovo je drop point sečivo, palac srednje velike šake taman dohvata sredinu sečiva što je bitno prilikom sečenja tvrđih materjala, jer ovakav način sečenja u velikoj meri rasterećuje osovinu i ležajeve.

Sve ivice kokobolo drveta su oborene i sa pažnjom obrađene, pa pri dužem radu ne dolazi do  plikova, povreda prstiju i šake.

Metalna poklon kutija je crno srebrne boje sa sunđerom i namenjena je onima koji osim kvaliteta veoma polažu i na izvanredan dizajn.

ALFA COCOBOLO OSNOVNI PODACI
UKUPNA DUŽINA  171 mm
DUŽINA SEČIVA 78 mm
DEBLJINA SEČIVA U LEĐIMA 3,5 mm
ČELIK Bohler N690 tvrdoće 59-60Hrc
OŠTRICA Flat sa sekundarnom oštricom, drop point
KOČNICA Liner-lock sa kuglicom za usporavanje
RUKOHVAT Cocobolo drvo
PAKOVANJE Metalna poklon kutija

← povratak na prethodnu stranu



Pogledajte noževe iz naše ponude: