Futrole

Fallkniven sve svoje fiksne noževe isporučuje u paketu sa futrolom.

Futrole su izrađene od plastike (zitel) ili kože. Osim što se dobijaju uz fiksni nož, futrole se za većinu modela mogu kupiti i posebno. To je od značaja ukoliko se futrola ošteti ili izgubi.

Za noževe F1, H1, S1 i A1 postoje i zitel i kožne futrole, pa se mnogi odlučuju da za isti nož nabave obe vrste. U plastičnu futrolu se u lovu može staviti i prljav nož, što nije slučaj sa kožnom futrolom. Zato plastična futrola služi kao radna, a kožna kao paradna. Na nekim futrolama su utisnute oznake noževa, a na nekim nisu.

Kožne futrole su izrađene od debele kvalitetne ovčije kože. Pojedine futrole su ukrašene duplim štepom i nitnama. Sve futrole su urađene tako da su sigurne za nošenje, uz neophodnu pažnju pri vađenju i vraćanju noža u futrolu.

Sa higijenskog aspekta zitel futrole su nešto prihvatljivije zato što se lako održavaju vodom sa par kapi deterdženta. Kožne futrole je potrebno povremeno namazati nekim uljem za održavanje rukavica ili kvalitetnom kremom za cipele.

Kod preklopivih noževa, uz neke modele futrole se dobijaju u paketu, dok se za pojedine modele mogu nabaviti samo uz doplatu.

Futrole za preklopive noževe se proizvode od kordure ili kože. Na nekim futrolama su utisnute oznake noževa, a na nekim nisu.

Na zahtev kupca možemo nabaviti svaki model Fallknivenovih futrola.

I za fiksne i za preklopive noževe radimo custom kožne futrole prema uzorku noža.

Custom futrole su ručni rad. Prave se od debele kože, kvalitetnim koncem i nitnama, a ukrašavaju se gravurama. Osim upotrebne vrednosti one imaju i umetničku vrednost.