PHK – Profesionalni lovački nož

PHK je profesionalni lovački nož iz Fallknivenove serije pod oznakom “premijum”. Napravljen je 2009. godine od najsuperiornijeg materijala za izradu sečiva čelika SGPS-3G premijum stainless steel japanskog proizvođača Takefu. Ovaj model je promovisan u okviru proslave 25 godina uspešnog rada Fallknivena.

To je dug, lepo zakrivljen lovački radni nož – derač. Ergonomija noža dolazi do izražaja pri svim lovačkim poslovima na terenu: sečenje svežeg mesa, skidanje kože, cepkanje drveta… Drška izrađena od Thermoruna zadovoljava i najzahtevnije higijenske uslove dugog boravka na terenu.

Svi Fallknivenovi radno-terenski noževi imaju full-length sečivo, koje po završetku rukohvata viri još 3-4 mm. Po njemu se može udarati debljom granom bez opasnosti da sečivo bude oštećeno, čemu doprinosi i to što je ispod rukohvata samo na jednom mestu bušeno. Takvo je i PHK sečivo, čija je ukupna dužina 239 mm, a debljina 5 mm. Na sečivu se jasno vide slojevi laminiranog čelika.

Dug boravak na terenu podrazumeva puno raznovrsnog rada. Na ovom sečivu to ne ostavlja gotovo nikakav trag. Oni koji ovaj nož nisu koristili, ponekad svoju kritiku usmeravaju na futrolu koja nije u lovačkom stilu, jer je izrađena od higijenski daleko prihvatljivijeg Zytela.

I posle pet godina od nastanka, PHK je nož koji po kvalitetu, dizajnu i upotrebljivosti gotovo da nema konkurenciju.

Pročitajte sve karakteristike PHK noža. Informacije o nožu i ceni 063/264-191

Profesionalni lovački nož PHK

Profesionalni lovački nož PHK

 


← povratak na prethodnu stranuPogledajte noževe iz naše ponude: