Fallkniven Kronor serija TK-2

Fallkniven Kronor serija TK-1 i TK-2

 Kronor serija TK se smatra veoma ekskluzivnim segmentom u ponudi Fallknivena, shodno tome i cena je nešto viša. Da bi se jedan od modela cenom više približio kupcima počela je prodaja bez luksuzne prezentacione kutije, što je umanjilo nabavnu cenu i smanjilo trošak transporta u Švedsku.

TK-2 sa zatvorenom kožnom futrolom

Prvi model koji se sada nudi u standardnoj kartonskoj kutiji je TK-2.

Čelik laminirani 3G 62 HRC, full tang.
Ukupna dužina noža 215 mm
Dužina sečiva 100 mm
Debljina u leđima 4,5 mm
Rukobran nikl-srebro legura
Ručka termoran
Futrola potpuno zatvorena kožna
Konveks oštrenje

TK-2

Ovo je za nijansu uže sečivo, odlično za lov, ribolov, za rad u drvetu i sve poslove u prirodi – jedan tipičan švedski nož za boravak u prirodi.

Rukohvat je tako profilisan da kažiprst dobro leži između kratkog-niskog rukobrana i udubljenja u termoranu. Nizak rukobran daje osećaj sigurnosti i ne smeta pri radu u utrobi plena. Gust čekering sprečava klizanje ako su ruke masne, krvave ili vlažne, čak i sa vlažnim rukavicama osećaj čvrstog stiska nije umanjen. Rukohvat je dimenzionisan za držanje sa svih pet prstiju što je posebno važno zimi kada su ruke često pothlađene ili u slučaju da se radi sa veoma tvrdim drvetom. Tang noža se jasno vidi na kraju rukohvata, što je karakteristika modela TK2 i TK6.

Ova sečiva se jednostavno održavaju, sa malo tople vode i par kapi deterdženta. O trajnosti i držanju oštrine se već ispredaju istinite legende.


← povratak na prethodnu stranuPogledajte noževe iz naše ponude: