Bark River je porodična kompanija. Zaposleni u našoj firmi su deo naše porodice. Mi se ponosimo onim što stvaramo. Nemamo osećaj da imamo bilo kakve tržišne konkurente. Naši noževi su uvek rasprodati mesecima unapred. Nemam saznanja da neka druga kompanija proizvodi noževe na način na koji mi to činimo.

Majk Stjuart, osnivač Bark Rivera

(pročitajte intervju sa Majkom Stjuartom)

Bark River je osnovan devedesetih godina, kada se Majk Stjuart odvojio od kompanija sa kojima je ranije sarađivao. Osniva svoju porodičnu firmu Bark River, koja 2010. prerasta u BRKT - Bark River Knife and Tool.

Jedan je od najpoznatijih američkih proizvođača izrazito tradicionalnih noževa (Skagel), kao i novodizajniranih lovačkih i bushcraft noževa. Modeli Bravo1, Fox River i Gameskepeer doneli su Bark Riveru internacionalnu slavu. Danas je jedan od vodećih svetskih proizvođača noževa.

Bark River proizvodi noževe od klasičnih ugljeničnih čelika 52100, 1095, od ugljeničnih čelika novije generacije A2 i CPM ugljeničnih čelika 3V i 4V. Takodje koristi i standardni nerđajući 12C27, 154CM, kao i čelike novije generacije CPM154 i S35Vn. Svi noževi su konveks oštreni.

Za izradu rukohvata koriste se različiti materijali kao mikarta, stabilizovano drvo i jelenski rog. Futrole su većinom od kože.